Om Abhayanga:
Abhayanga är en mjuk ayurvedisk helkropps-massage med väldoftande varm ekologisk olja. Behandlingen utförs med lugnande, svepande rörelser och med ett lätt tryck och är djupt avslappnande, massagen hjälper oss att lugna ner ett stressat och oroligt sinne.
Muskler och leder mjukas upp vilket gör att massagen lämpar sig extra bra vid stress, stelhet och frusenhet. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slagg-produkter och balanserar lymfsystemet och det endokrina systemet. I vävnader under huden neutraliserar oljan fria radikaler och hjälper huden att bli mer vital och ungdomlig.

Så här gör du en Abhayanga egenmassage:

Värm upp oljan till en varm och behaglig temperatur i ett vattenbad (handfatet i badrummet går bra).
Ställ dig på en handduk. Börja med huvudet och massera in oljan i hårbotten. Ta god tid på dig. Oljan är välgörande både för hår och hårbotten.
Masserar panna, kinder och haka med mjuka, lugna rörelser. Fortsätt med att massera öron, hals och nacke. Vidare till övre rygg och bröst med långa svepande rörelser. Över hjärtat masserar du med lätta cirkelrörelser.
Massera in oljan med långa strykningar på armarna och med lätta cirkelrörelser vid lederna. Massera handflatorna och varje finger var för sig.
Mjuka cirkelrörelser över mage och bröst. Över bröstbenet kan du göra långsamma rörelser upp och ned. Massera så mycket du når av rygg och ryggrad.
Massera in oljan på benen med långa rörelser över de stora musklerna och cirkelrörelser över alla leder. Alltid i riktning mot hjärtat.
Sist masserar du fötterna. Ta god tid på dig.

Ta det lugnt när du gör Abhayanga självmassage. Låt oljan vara kvar på huden en stund innan du duschar. Att ta en varm dusch efter massagen hjälper oljan att tränga in i huden. Använd tvål bara på de ställen du behöver. För att underlätta att få bort oljerester i håret schamponera först in schampot i torrt hår.
Du kan välja att använda sesamolja som du kan handla hos mig i Yogastugan. Eller handla i affär eller på nätet.
Ta hand om dig – det är du värd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.